Hot om stort och smått

Idag har världens ögon riktats mot Paris och det toppmöte om situationen i Libyen som där pågår. Rebelledarna var där och kunde förklara deras syn på läget. Man diskuterade också hur sanktionerna successivt kan upphävas.

Det framgår åter att kriget inte är slut. NATO lovar fortsatt stöd. Khadaffi har tydligen gjort en del radioframträdanden där han utlovar lång strid och att Libyen måtte brinna.

Gardell gör ett utspel på Svd om börsen. Han menar att börsen kanske spelat ut sin roll som handelsplats i och med robotiseringen. Seriösa och stabila företag flyr istället till riskkapitalbolagens värld. Jag är väldigt skeptisk till dessa resonemang. Skälet till att börsen svajar har inte ett dugg med börsens funktionssätt att göra utan handlar om att den västerländska tillväxtekonomin i sig själv är i gungning. Världsekonomin befinner sig helt enkelt i ett osäkert läge där gamla förutsättningar inte riktigt längre gäller. Återkommer i ett längre blogginlägg om detta. Gardell har väl antagligen förlorat en del pengar, surt sa räven och den där biten…

Media: SR

Andra bloggar intressant om: Gadaffi, Libyen, Paris, Gardell, börsen

Annonser

, ,

 1. #1 av Tommy von Bulldog på september 2, 2011 - 5:14 f m

  Rebeller är inget annat än kriminella gatugäng som förföljer svarta och kristna, misshandlar och mördar människor. Propagandan är helt förvrängd det springer ungar på gatorna med vapen och mördar civila, varför är det tyst om det ? Att erkänna en islamistiskt extrem grupp skapar ingen frihet och demokrati.

 2. #2 av Tommy von Bulldog på september 2, 2011 - 5:19 f m

  Rebeller och gatugängs slagord borde få världen att vakna
  ”DET FINNS INGEN GUD, BARA ALLAH OCH GHADAFFI ÄR HANS FIENDE

 3. #3 av joakimhorsing på september 2, 2011 - 6:56 f m

  Rebellerna i Libyen kan nog vara lite allt möjligt. Det är klart att en resning mot en diktator i ett land som Libyen inte kan ske helt organiserat och disciplinerat. Rebellerna kan säkert i vissa fall vara precis det du säger, men i andra fall anta en helt annan nivå av systematik, ambition och goda avsikter. Ingen vet vilket element eller egenskap av revolutionen som kommer att segra. Vi kan bara hoppas att det är den välordnade vägen mot demokrati och rättssamhäller som är dominant och kommer att segra.

  Vänligen,
  Joakim Hörsing

  PS Allah betyder Gud

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: